Många fina resultat av BTS juniorer under Påsken

Junior SM i Göteborg

I 14 års klassen deltog fyra BTS spelare. Främst gick det för 13-årige Vincent Almroth som gick till åttondelen efter att ha vunnit sina första tre matcher, bl.a. mot Sverigeettan i samma ålder Knut Andersch från Vallda TK som Vincent slog efter över timmars spel med 2-6, 7-5, 6-2. I åttondelen blev det tyvärr förlust för Vincent mot toppseedade och semifinalisten Maximillian Schlawitz, Djursholms TK med 1-6, 6-3, 7-5 efter ett mycket jämnt tredje set. Eloge till Schlawitz som jobbade sig in i matchen men också till Vincent som krigade väl. Vincent Cederqvist och Victor Lindahl vann båda var sin match medan August Follin fick stryk i första omgången. I 16 års klassen deltog både Hugo Hjelmager och Charlie Zetterberg i kvalet. Främst gick det för Charlie som kvalade in efter tre segrar med mycket bra spel. I huvudtävlingen blev det tyvärr förlust i första omgången mot Isak Brywe, Särö TK med 6-4, 6-3.

Åkes Äkta Hönökaka Cup

I Åkes Äkta Hönökaka Cup som av många räknas som ett inofficiellt JSM för 12 åringar spelades på GLTK i Göteborg samtidigt med 14 och 16 års klasserna i JSM. BTS Ida Cederqvist gick till semifinal efter att ha vunnit fyra singlar i stark konkurrens med nästan 50 deltagare. Väl i semi blev slutsegraren Filippa Eckersten från Svedala TK för svår för Ida som vann med 6-1, 6-4. Det var också Filippa som för en månad sedan slog Ida i Landskapsmästerskapens semi. I par med klubbkamraten Elvi Holm Gustafson blev det semi för BTS paret som fick stryk mot slutsegrarna Eckersten/Olsson med 0-6, 7-5, 8-10. Kommande BTS spelaren som från och med maj och som har varit med i BTS verksamhet under en period Vega Bontin gick till semifinal i 10 års klassen efter att ha vunnit fem matcher.   

Munka Indoor Open

Totalt deltog åtta juniorer från BTS i årets upplaga av Munka Indoor Open. I P 18 gick Nicolai Lindqvist Nilsson till final medan Victor Lindholm gick till semi i P 14. Maria Taltavull vann F 13 klassen efter tre segrar vilket också Marias träningskompis Vega Bontin gjorde då Vega vann F 12 och F 10 klasserna.

 

Stort grattis till klubbens alla duktiga spelare! Nu väntar en härlig grussäsong runt hörnet som inleds med Elite Hotels Next Generations i Ängelholm den 12-15 maj vars sista anmälningsdag är den 28 april.