SO Tour 

Datum Kommer snart

Spelplats Båstad Sportcenter

 


SO Tour är uppdelad i tre olika klasser:

  • Mini: 6-8 år

  • Midi: 8-9 år

  • Maxi: 9-12 år

Sedan något år tillbaka finns en ny tävlingsform, SO Tour, som är tänkt att på ett enkelt och odramatiskt sätt introducera våra yngre spelare (6-12 år) i tävlandet.

För många spelare som har deltagit i träning och som vill känna på att spela tävling, är detta det bästa sättet att få en mjuk start på sitt tävlande. För att tävlingen skall bli kul krävs egentligen bara att man kan hålla igång spelet någorlunda över nätet med den bolltyp som tävlingen spelas med (skumgummiboll, miditennisboll eller maxitennisboll). 

Spelaren anmäler sig direkt till respektive tävling. Antalet deltagare är i regel begränsat, men några dagar före tävlingsstart presenterar arrangören en lista över vilka spelare som har kommit med. På tävlingsdagen lottas tävlingen och spelarna placeras i pooler. Matcherna spelas på anpassade banor med mjukare bollar och varje spelare är garanterad minst fyra matcher. Varje SO Tour-tävling spelas under tre timmar, därmed ett perfekt tillfälle för ett gäng klubbkompisar att åka iväg och spela matcher under en dag. 

Efter tävlingens slut blir det gemensam prisutdelning, där alla är vinnare och får medalj.