Johan Sjögren ny Sportchef för Båstad TS

Johan Sjögren ny Sportchef för Båstad TS

Vår VD och Klubbchef, Henrik Holm, har även fungerat som Sportchef och tennistränare och som ni vet, har han även arbetat med att utveckla Båstad Sportcenters anläggning. Det gläder oss nu att vi kan avlasta Henriks arbetsuppgifter och samtidigt förstärka BTSs sportsliga satsning, genom att presentera Johan Sjögren som ny Sportchef från den första januari 2022.

Johan Sjögren har gedigna meriter både som spelare, ledare och tränare. Som junior vann Johan både EM, NM, SM och Kalle Anka Cup. Innan proffskarriären som bl.a. innebar spel i Swedish Open och Stockholm Open hade Johan en framgångsrik tid på college i USA där han blev All-American vid fyra tillfällen för Southern Illinois University at Edwardsville. Johan har en examen på Gymnastik Idrotts Högskolan, GIH. Under nästan 30 år har Johan haft olika ledar- och tränar positioner inom både Svenska och Danska Tennisförbundet samt arbetat som coach för Internationella Tennisförbundets Grand Slam Team.

Johan Sjögren:

- Det känns oerhört inspirerande att få chansen att arbeta för Båstad TS. Den sportsliga satsningen har alltid varit central för Båstad TS. Klubben har en mycket bra året-runt verksamhet med många duktiga spelare i alla åldrar och en kunnig och engagerad tränar och ledarstab. Att dessutom få arbeta på Båstad Sportcenter som är en av Sveriges finaste anläggning blir fantastiskt.

Närmast kommer Johan Sjögren från sin roll som Regionschef för Svenska Tennisförbundet Syd där han arbetat de senaste fem åren. 

Vi hälsar Johan välkommen till Båstad Tennissällskap

Hans Wallgren
Ordförande