Mimmi Wikstedt har avlidit efter en lång tids sjukdom.

Mimmi Wikstedt.jpg

Mimmi Wikstedt har avlidit efter en lång tids sjukdom. Hon föddes i Stockholm den 30 april 1954 och gjorde debut i Sveriges Fed Cup-lag 1973. Hon har spelat i Wimledon många gånger och nådde 3:e omgången 1979. I damdubbel vann Mimmi Wimledon Plate 1976. I dubbel nådde hon också kvartsfinal i 1977, 1978 och 1980. Även i Australian Open nådde hon kvarten 1979. En WTA vinst i damdubbel och en andra plats i singel.

 Efter mer än 20 år som tränare i Lidingö Tennisklubb var hon tränare i Båstad Tennissällskap i över 10 år. Hon tränade såväl ungdomar som veteraner. Vi kommer särskilt ihåg henne som tränare för BTS lunchtennis, vilket kan ha varit den hjälp som behövdes för att göra BTS till bästa klubb i Veteran SM 2015.

Hon var en glad och trevlig och duktig kamrat, som vi saknat från det att hon insjuknade i hopp om att hon skulle komma tillbaka. Så blev det nu inte.

Hans Wallgren